·
No use crying over some techno
·










·

jueves, 8 de abril de 2010

València

Açò no és un blog de política, és més, normalment fugisc d'incloure qualsevol tipus de manifestació d'eixe tipus perquè quan el vaig crear decidí que seria un blog d'expressió personal. Però hui, vegent les càrregues policials indiscriminades i la violència sistemàtica de l'autoritat en un video que també cal assenyalar que és del diari "El País", he decidit que deuria fer alguna cosa. Per desgràcia i degut a uns exàmens finals no tinc temps -i tampoc ens enganyem, potser encara que podera no tindria tampoc la valentia- d'anar al barri del Cabanyal a lluitar físicament contra l'abús que s'està fent no només de les lagunes burocràtiques que els estan permitint enderrocar cases que adés estaven protegides per no sé quin decret del govern, sinó també del dret dels veïns que allí residixen a viure tranquil·lament. Per això, a falta d'una idea millor -i açò és de pas una instància a què m'informeu d'altres fronts d'acció en què puga participar mitjançant un comentari en esta entrada- he decidit intentar donar-li tota la visibilitat possible a este tema. Per això deixe el link del video de què parlava fa un moment.

http://www.elpais.com/videos/espana/Segundo/dia/duros/enfrentamientos/Cabanyal/elpvidnac/20100408elpepunac_1/Ves/

Sóc conscient de què esta mesura és més aviat ridícula tenint en compte que este blog no ho llig massa gent i que la gent que ho fa és més que probable que ja estiga informada de l'assumpte, però en qualsevol cas i com ja he dit abans, no és més que un tímid intent de recolzar la causa.
I ja que he entrat en matèria, comentaré algunes coses que em criden l'atenció com a ciutadà sense massa idea de lleis, decrets, burocràcia o autoritat:
No sé a qui rendix comptes la policía nacional, pero que jo sàpiga nacional vol dir pertanyent a la nació, i l'autoritat última d'aquesta nació que és Espanya -no perquè a mi m'agrade o em deixe d'agradar sinó perquè així estan les coses- va emetre un decret (crec) mitjançant el qual s'impedien els enderrocs en el Cabanyal, no sé si des de l'àmbit governamental, judicial o el que fóra, però vamos, que era una d'estes coses que s'han d'obeir. Bé, ara, deixant de banda que em parega súper incoherent que des d'un organisme central es diga una cosa i des de l'autonómic la contrària en una espècie de tir i arrossegament que desgasta tant la credibilitat política d'ambdues parts com al sistema mateix; trobe que si la policia és de la nació i el govern de la nació diu que no es tiren les cases, aleshores no sé a qui està fent cas el policia nacional que ix en el video maltractant joves, polítics i veïns que protesten de manera pacífica i totalment lícita. Perquè si tinguérem un cos de policia autonómic com els mossos d'esquadra, podria entendre que els seus superiors, políticament afins al partit majoritari en la comunitat autònoma no per ideologia pròpia sinó només per interés laboral; els demanaren que actuaren contra esta gent que protesta. Encara així continuaria pareixent-me fatal la violència, la desconsideració i la repressió sistemàtica de la policia; la poca sensibilitat cultural de les autoritats i la passivitat d'un important sector de la població. Però vullgues o no seria un poc més coherent, perquè altrament pareix que ací tot el món excepte la minoria sempre reprimida a colps està al servei del PP.
En segon lloc em crida l'atenció que el fet que el Cabanyal siga un niu de droga i delinqüència supose el principal motiu per tirar-ho avall. Més encara si no es desenvolupen polítiques socials ni tan sols de neteja o manteniment del barri més essencials. És evident que esta mala imatge que té el barri totalment merescuda interessa molt a l'ajuntament per justificar els enderrocs, però ara la meua vertadera curiositat residix en una cosa que sí que admet que és prejutjar gratuïtament: En sèrio crear una macro-avinguda amb edificis altíssims -i carísims per suposat- en les vores de la mateixa amb parcs vigilats, tres carrils per sentit i desembocadura en la mar ajudarà a què la droga se'n vaja del barri? a que els jonquis deixen de punxar-se en els solars abandonats i entre els cotxes mal aparcats? A què deixe d'existir un gueto a ambdós costats de tan grandiosa via pública? Por em dóna que Blasco Ibáñez es convertisca en una respectadíssima avinguda de la qual no s'atrevix a eixir ningú perquè en el segon bocacarrer que prens t'atraquen, fomentant així més encara la diferència social entre els habitants dels àtics de 150 metres quadrats de la mateixa avinguda i les cases mig en ruïnes que es troben en endinsar-se al barri.
I per últim, quina grotesca ironia tirar avall cases amb patrimoni cultural important i d'altres sense però que representen la tradició pesquera valenciana més autèntica per prolongar una avinguda amb el nom de l'autor de "Cañas y Barro".

I mentrestant el balneari de Las Arenas, convertit en hotel de luxe, la discoteca Las Ánimas Puerto -lucrativa, com tots els negocis per definició- ocupant terreny municipal (léase Dársenas del Puerto de Valencia, sense que tant de luxe impedisca que els atracaments en el pàrquing de la mateixa discoteca siguen freqüents, per cert), i el tema de la prostitució al port, més que solucionada amb la F1, ha sigut simplement trasladada uns dos quilòmetres més al sud -per a més informació pregunteu als habitants de Pinedo-

1 comentario:

  1. Los dedos de la foto son míos, por cierto.


    Leí tu entrada y me uno totalmente a ella pero no tengo nada que añadir. :_ :*

    ResponderEliminar